Προς συνάντηση με τον πρόεδρο της διοικούσας της ΕΤ3

Άλλαξε το δ.σ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ, άλλαξαν και οι συνήθειες. Επί δύο χρόνια, κάθε βδομάδα, είχαμε θέμα Μακεδονίας-Θεσσαλονίκης, ή Σπορ του Βορρά. ...

Άλλαξε το δ.σ. στην ΕΣΗΕΜ-Θ, άλλαξαν και οι συνήθειες. Επί δύο χρόνια, κάθε βδομάδα, είχαμε θέμα Μακεδονίας-Θεσσαλονίκης, ή Σπορ του Βορρά. Με τη νέα σύνθεση, όπως δείχνουν τα πράγματα, κάθε βδομάδα θα έχουμε θέμα ΕΡΤ. Τρεισίμισι ώρες συνεδρίαση, τις δύο από αυτές ασχολούνταν με το κρατικό κανάλι.
Το οποίο βεβαίως έχει τα πλείστα όσα προβλήματα. Ας τα πάρουμε από την αρχή:
Στη συνεδρίαση είχε κληθεί να παραβρίσκεται ο Χρ. Νικολαΐδης. Ο διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ δεν παραβρέθηκε, λόγω προσωπικού προβλήματος (δεν γνωρίζω αν παραβρέθηκε στη συνάντηση με τον Πρόεδρο της διοικούσας Αν. Σπηλιόπουλο και τη γενική διευθύντρια Θ. Ιωαννίδου, όπου η διοίκηση συνεχάρη τους εκλεγμένους στο δ.σ. Μ. Βοϊτσίδη και Δ. Ντόζη) και, από την κουβέντα που έγινε, παραμένει αδιευκρίνιστο το αν ήταν δική του ιδέα να προτείνει εθελούσια σε όσους καλύπτουν μεν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όμως έληξε η σύμβασή τους.
Έτσι αποφασίστηκε να γίνει -ως τις 30 Ιουνίου 2008- συνάντηση με τον πρόεδρο της διοικούσας Αν. Σπηλιόπουλο, για να του θέσουν το θέμα της δεύτερης γενιάς συμβασιούχων. Πιστεύεται ότι ο κ. Σπηλιόπουλος, τόσο με την πολιτική πείρα που διαθέτει, όσο και με την ως τώρα πρακτική του, έχει κάθε διάθεση να λύσει το θέμα, θετικά για τους εργαζόμενους.
Ο Γ. Αδάμ των Δημοσιογράφων - Ανανέωση Τώρα κατέθεσε πρόταση πέντε σημείων για την ΕΡΤ. Εκτός της συνάντησης με τον κ. Σπηλιόπουλο, πρότεινε να εξασφαλίσει η Ένωση τη συνέχιση της εργασίας των δημοσιογράφων οι οποίοι επρόκειτο να λύσουν τις συμβάσεις τους, να τεθεί το θέμα της μετατροπής των συμβάσεών τους στον πρόεδρο και να εφαρμοστεί η προβλεπόμενη σύμβαση και στους υπόλοιπους (υπάρχουν ακόμη κάποια σημεία, όπως η προϋπηρεσία, που δεν έχουν ξεκαθαριστεί).
Να υπενθυμίσω ότι ο Β. Κοντογουλίδης των Δημοσιογράφων - Ανανέωση Τώρα είχε ζητήσει
τη σύγκληση έκτακτου δ.σ. για την ΕΡΤ, ώστε να συζητηθεί και το θέμα της μαύρης εργασίας, στο κρατικό ραδιόφωνο, όπου συνάδελφοι αναγκάζονται να εργάζονται χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Related

Συνεδρίαση δ.σ. ΕΣΗΕΜ-Θ 3179663743964774425

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us

Recent

Powered by Blogger Widgets

Comments

Side Ads

Connect Us

item