Ποιοί είναι οι έξι;

Πρωτοχρονιάτικο λαχείο για έξι από τους 18 συμβασιούχους της ΕΡΤ. Όπως ενημέρωσε, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ(αν και...

Πρωτοχρονιάτικο λαχείο για έξι από τους 18 συμβασιούχους της ΕΡΤ. Όπως ενημέρωσε, την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008, το δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ(αν και κάποιοι αποδείχτηκε ότι γνώριζαν εκ των προτέρων) ο διευθυντής ειδήσεων της ΕΤ3, Χρ. Νικολαΐδης, μόνον έξι από τους συμβασιούχους θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο τρίτο κρατικό κανάλι. Κι ας υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (και Δημόσιας Τάξης) καθ. Πρ. Παυλόπουλος, ότι όσοι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες θα παραμείνουν στις θέσεις τους.

Στην ΕΤ3 βρέθηκαν, για την ενημέρωση, ο πρόεδρος του δ.σ. Μ. Βοϊτσίδης, ο γ.γ. Τ. Φωκιανίδης, ο αναπληρωτής γραμματέας Δ. Ντόζης και το μέλος του δ.σ. Β. Κοντογουλίδης. Ζήτησαν να ενημερωθούν τι μέλλει γενέσθαι με τους «συμβασιούχους β γενιάς», για τους οποίους ο υπουργός είχε δεσμευτεί ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους.
Ο Χρ. Νικολαΐδης τους ενημέρωσε ότι «δεν μπορεί η ΕΡΤ να απορροφήσει και τους 18»! Μάλιστα δε δεχόταν με τίποτα να πει –ούτε στις ερωτήσεις των μελών του δ.σ., ούτε στην ερώτηση της συμβασιούχου συναδέλφου Όλγας Νίκου- ποιοι είναι οι έξι οι οποίοι θα παραμείνουν και με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν αυτοί, ή με ποια κριτήρια απορρίφθηκαν οι υπόλοιποι, παρά την υπουργική δέσμευση. Στην επίθεση του Β. Κοντογουλίδη (του είπε πως άφησε χωρίς ενημέρωση το δ.σ.) απάντησε πως... είχε ενημερώσει τον πρόεδρο Μ. Βοϊτσίδη από τις παραμονές των Χριστουγέννων!
Με ύφος και υψώνοντας τόνο φωνής και δάχτυλο χεριού, απάντησε στον Κοντογουλίδη ότι «επί ημερών σου είχαν σταματήσει οι συμβασιούχοι για τρεις μήνες και μία ημέρα».
Ο Κοντογουλίδης εξεμάνη. «Το χεράκι σου να το κατεβάσεις κάτω» του είπε και του θύμισε ότι δεν βρέθηκε, παραμονή Πρωτοχρονιάς στην ΕΡΤ ως πρώην διευθυντής, αλλά ως εκλεγμένο μέλος του δ.σ. Το μέρος του πήραν οι Ντόζης και Φωκιανίδης (ο τελευταίος του επεσήμανε ότι το ύφος του πρέπει να είναι ανάλογο της περίστασης).
Στη συνέχεια ακούστηκαν κι άλλες βαριές κουβέντες. Ο Νικολαΐδης, αλλά και οι διοικούντες την ΕΡΤ, κατηγορούνταν, είτε κατά πρόσωπο είτε στις κουβέντες που άναψαν στους διαδρόμους με την αποχώρηση των μελών του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ –και από μερίδα των εργαζομένων- για επιλεκτική μεθόδευση, για κοροϊδία κατά του συνδικαλιστικού οργάνου των δημοσιογράφων –που είχε εκδώσει ομόφωνη ανακοίνωση για το θέμα της ΕΡΤ κι είχε προκηρύξει στάση εργασίας για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς», για μυστικές συνεννοήσεις. Τα μέλη του δ.σ. αποχώρησαν προβληματισμένα –το καθένα για τους δικούς του λόγους.
Από όσα μου μετέφεραν, μου γεννήθηκε μια σειρά από απορίες:
1. Δεσμεύτηκε ή δεν δεσμεύτηκε ο υπουργός να διατηρήσει στις θέσεις τους, τους συμβασιούχους β γενιάς;
2. Η διοίκηση της ΕΡΤ έλαβε υπόψιν της την επιστολή της ΕΣΗΕΜ-Θ;
3. Από πότε γνώριζε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ ότι συνάδελφοι θα μείνουν, με τον ερχομό του 2009, άνεργοι;
4. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν αυτοί που μένουν (κουνούν μαντίλια) κι αυτοί που φεύγουν (σφίγγουν τα χείλια); Που, αντίθετα με όσα έγραψε ο Αλέκος Καγιάντας –και μελοποίησε ο Γιώργος Ζαμπέτας- «κι αυτούς που φεύγουν / κι αυτούς που μένουν / οι μοίρες μ΄ απονιά / πάντα τους δέρνουν»
5. Ποιον εξέθεσε πρώτο ο Χρ. Νικολαΐδης –και γιατί;
6. Τι θα γίνει με αυτούς που βλέπουν, πλέον, την πόρτα της εξόδου από την ΕΡΤ;
Κατά τα λοιπά, καλή χρονιά....

Related

ΕΤ3 1889322933458669758

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us

Recent

Powered by Blogger Widgets

Comments

Side Ads

Connect Us

item