O Γιάννης Μαγκριώτης στην ΕΣΗΕΜ-Θ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκη Βοϊτσίδη, είχε, σήμερα, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και πολιτικός εκπρόσωπος του κινήματος για θέμ...

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκη Βοϊτσίδη, είχε, σήμερα, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και πολιτικός εκπρόσωπος του κινήματος για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης. Σύμφωνα με το γραφείο του κ. Μαγκριώτη, ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε την ανάγκη αυτοτελούς και αυτοδύναμης οργάνωσης της ΕΤ3 σε ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι υπάρχουν εργαζόμενοι με έξι χρόνια προϋπηρεσίας, οι οποίοι αμείβονται με κάτι λιγότερα από 700 ευρώ (θέμα που γνωρίζει καλά ο πρόεδρος της Ένωσης, ως εργαζόμενος στο κρατικό κανάλι).
Από το γραφείο του κ. Μαγκριώτη, όσον αφορά τη συνάντηση, ανακοινώθηκαν τα εξής:
Ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μαγκριώτης επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Μάκη Βοιτσίδη.
Ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε την ανάγκη της αυτοτελούς και αυτοδύναμης οργάνωσης της ΕΡΤ 3 σε ανεξάρτητο νομικό πρόσωπο.
«Η ΕΡΤ 3 πρέπει να μετατραπεί σε δημόσιο κανάλι εθνικής εμβέλειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και βασική αναφορά την Βόρεια Ελλάδα και όλη την ελληνική περιφέρεια. Απαιτείται σταθερή και επαρκής χρηματοδότηση για τον νέο της ρόλο. Η ελληνική περιφέρεια και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα χρειάζονται το δικό τους δημόσιο βήμα διαλόγου και προβολής των θέσεων της».
Ο κ. Μαγκριώτης σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα της ΕΡΤ 3, τόνισε:
«Οι σημερινές εγκαταστάσεις της ΕΡΤ 3 δεν επαρκούν για τη στοιχειώδη λειτουργία της. Είναι διάσπαρτες. και κοστίζουν ακριβά, γιατί πολλές εξ’ αυτών είναι ενοικιαζόμενες.
Η ΕΡΤ 3 χρειάζεται εγκαταστάσεις σύγχρονες, στις οποίες θα αναπτυχθούν όλα τα τμήματά της. Οι εγκαταστάσεις πρέπει να γίνουν περιμετρικά του πολεοδομικού συγκροτήματος, στην Βορειοδυτική του πλευρά για να είναι λειτουργικές».
Ο κ. Μαγκριώτης αναφέρθηκε ακόμη στα προβλήματα των εργαζομένων , τονίζοντας ότι δεν έχει επιλυθεί ακόμη το ζήτημα της αναγνώρισης της υπηρεσίας των υπαλλήλων της ΕΡΤ ΑΕ του ΠΔ 164/04, ενώ υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 6 χρόνια συνεχούς εργασίας και αμείβονται με λιγότερα από 700 ευρώ το μήνα. Επίσης οι συμβασιούχοι δεύτερης γενιάς βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.
Τέλος ενημέρωσε τον κ. Βοιτσίδη πως την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθεί και με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γκιουλέκα.

Για τη συνάντηση, από την ΕΣΗΕΜ-Θ ανακοινώθηκαν τα εξής:
Συνάντηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μαγκριώτη με αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Ο κ. Μαγκριώτης ενημέρωσε την ΕΣΗΕΜ-Θ για σειρά προτάσεών του σχετικά με τη λειτουργία της ΕΡΤ3, την ενίσχυση της αυτονομίας της, το καθεστώς απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στο τρίτο κανάλι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με συμβάσεις έργου, καθώς και την έλλειψη ικανής υποδομής σε εγκαταστάσεις και τεχνικό εξοπλισμό.

Related

ΕΣΗΕΜΘ 6999463184402132065

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us

Recent

Powered by Blogger Widgets

Comments

Side Ads

Connect Us

item