Μια απόλυση, εκτός ημερησίας...

Εκτός ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ έμεινε η απόλυση του Σ τ. Γρηγοριάδη , από τα ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ . Το θέμα έθεσε, ...

Εκτός ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ έμεινε η απόλυση του Στ. Γρηγοριάδη, από τα ΣΠΟΡ του ΒΟΡΡΑ. Το θέμα έθεσε, προφορικά, ο πρόεδρος της Ένωσης, Μ. Βοϊτσίδης.
Το θέμα είναι γνωστό κι έχω αναφεθεί σε προηγούμενο post, το οποίο μπορείς να διαβάσεις με ένα κλικ εδώ. Μάλιστα στάθηκε αφορμή για την πρώτη κόντρα της συνεδρίασης του δ.σ. της Τετάρτης 27 Αυγούστου 2008.
Ο Βοϊτσίδης ενημέρωσε ότι έγινε πρόταση στη Σουλοπούλου της ΜΕΕ, να παραμείνει ο Γρηγοριάδης -όπως κι ο ίδιος επιθυμούσε- ως απλός εργαζόμενος, με αμοιβές που προβλέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Στη συνεδρίαση στάλθηκε και αναφορά των εργασιακών εκπροσώπων της "Μακεδονίας", οι οποίοι ενημέρωναν ότι δεν πληρώνονται, πλέον, τα Κυριακάτικα, ούτε οι υπερωρίες, υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών και υπήρξαν περιπτώσεις εργαζομένων που έφυγαν σε άδεια χωρίς να πάρουν το επίδομα.
Για όλα αυτά τα θέματα οι Δημοσιογράφοι - Ανανέωση Τώρα (Αδάμ, Κοντογουλίδης, Χανός), πρότειναν να εκδοθεί ανακοίνωση και, παράλληλα, να ζητηθεί συνάντηση με την κ. Σουλοπούλου. Η Μ. Μεϊντάνη(του Ασύνταχτου Τύπου) πρότεινε η ανακοίνωση να περιλαμβάνει και τα προβλήματα στα υπόλοιπα ΜΜΕ, κάτι που έγινε δεκτό από τους τρεις.
ΟΜΩΣ, η Ενωτική Πρωτοβουλία - Προοπτική (Ντόζης-Φωκιανίδης) πρόσφερε στη Δημοσιογραφική Ενότητα (Βοϊτσίδης, Παπαδημούλης, Χαλεπλίδου) την πλειοψηφία που χρειαζόταν, για να μη βγει αυτή η ανακοίνωση: ψήφοι 5-4 (ή, αν θέλετε, 5-3-1). Το σκεπτικό της μη έκδοσης ανακοίνωσης ήταν ότι τριμελής επιτροπή πρόκειται να συναντηθεί με την εκπρόσωπο της εργοδοσίας, για την περίπτωση Γρηγοριάδη και δε θα έπρεπε να χαλάσει το κλίμα(σ.σ. ενδιαφέρουσα άποψη. Μόνον που δεν ακολουθήθηκε σε άλλες περιπτώσεις π.χ. ΔΕΠΘΕ, Μακεδονία της εποχής Αντωνόπουλου, ΕΡΤ).

Related

Συνεδρίαση δ.σ. ΕΣΗΕΜ-Θ 3623161530545512904

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us

Recent

Powered by Blogger Widgets

Comments

Side Ads

Connect Us

item