Με το Άλφα κεφαλαίο

Απροετοίμασοι, Ανενημέρωτοι για το Ασφαλιστικό. Η ατάκα του Γ. Αδάμ στη συνεδρίαση των Ενώσεων ( μπορείς να τα θυμηθείς με ένα κλικ εδώ ) γι...

Απροετοίμασοι, Ανενημέρωτοι για το Ασφαλιστικό. Η ατάκα του Γ. Αδάμ στη συνεδρίαση των Ενώσεων (μπορείς να τα θυμηθείς με ένα κλικ εδώ) για άλλη μία φορά επίκαιρη.
Στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ της Τετάρτης, 16 Απριλίου 2008, συζητήθηκε, με πρόταση του προέδρου Δ. Γουσίδη, η προετοιμασία της προσφυγής της Ένωσης στα ευρωπαϊκά όργανα, για το Ασφαλιστικό. Η νέα πρόταση του προέδρου ήταν να αναθέσουμε σε επιτροπή νομικών την προετοιμασία.
Ο Γ. Αδάμ αντέδρασε, ζητώντας "να αποφασίσουμε, πρώτα, τι θα ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Την αποδόμηση ενός νόμου που είναι, πλέον νόμος του κράτους, εκ βάθρων; Την κατάργησή του; Τη βελτίωση συγκεκριμένων άρθρων; Εγώ λέω, για παράδειγμα, από το 10% του Αγγελιοσήμου η κυβέρνηση να μην πάρει ούτε ευρώ, ούτε δραχμή, γιατί ούτε ευρώ, ούτε δραχμή, δεν έχει βάλει τόσα χρόνια. Τι άλλο θα ζητήσουμε; Πρώτα να αποφασίσουμε".
Πρότασή μου (αλλά και άλλων μελών του δ.σ.) ήταν να μας πει, πρώτα, ο νομικός σύμβουλος της ΕΣΗΕΜ-Θ τα σημεία του νόμου που είναι μαχητά κι έπειτα να αποφασίσουμε αν θα ζητήσουμε συνδρομή και ποιού τη συνδρομή να ζητήσουμε.
Ο Μ. Βοϊτσίδης ζήτησε να αναρωτηθούμε αν θα προχωρήσουμε μόνοι μας, ή με άλλες ενώσεις στο πλευρό μας. Πρότεινε ο νομικός μας σύμβουλος να συμβουλευτεί κάποιον καθηγητή και να μας παρουσιάσει τα σημεία του νόμου, τα οποία μας βλάπτουν.
Ο Π. Νεστορίδης υπογράμμισε ότι "δε διαφωνούμε με την προσφυγή, όχι για να καταπέσει ο νόμος, αλλά για να κερδίσουμε τα μαχητά σημεία". Έθεσε τον προβληματσμό αν πρέπει πρώτα, ή παράλληλα, να προσφύγει η Ένωση στα αντίστοιχα -με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο- όργανα της χώρας.
Στο σημείο αυτό ο Γ. Αδάμ ενημέρωσε ότι υπάρχει, ήδη, προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Όταν ο Γ. Αδάμ διαφώνησε με την τακτική της προσφυγής -επικαλούμενος τα ελάχιστα κέρδη στην περίπτωση της προσφυγής για τις συμβάσεις της ΕΡΤ ("Αυτήν τη στιγμή πάλι με συμβάσεις ίδιου χαρακτήρα έχουμε να κάνουμε στην ΕΡΤ", είπε) ο ανεξάρτητος, πλέον, Π. Στέλλας δήλωσε προσβεβλημένος επειδή είχε ψηφίσει, στην προηγούμενη συνεδρίαση του 12λεπτου την προσφυγή στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
Ήταν μια χρήσιμη συζήτηση, άσχετα αν δεν πέρασε εξ ολοκλήρου η πρόταση του προέδρου, καθώς πληροφορήθηκα -και σας μεταφέρω- διάφορα για "παλιές ιστορίες":
1. Την υπόθεση της προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις συμβάσεις της ΕΡΤ την έχει "παγώσει" η ΕΣΗΕΜ-Θ. Πάντως, όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο, "η αναφορά είναι σε ισχύ".
2. Η προσφυγή μας στην Ευρωπαϊκή και τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για τις απεργοσπαστικές κινήσεις στον Σκάι και στον Άλφα, με τη μετάδοση του δελτίου ειδήσεων του BBC και της περιγραφής αγώνων από Κύπριους, κατά την πρόσφατη απεργία, δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Το μεν BBC απάντησε ότι διατηρεί σύμβαση συνεργασίας, με ρήτρες, με τον Σκάι και δεν μπορεί να μην μεταδόσει το δελτίο. Η δε μετάδοση αγώνων από συναδέλφους άλλων χωρών που μιλούν την ίδια γλώσσα κατά τη διάρκεια απεργίας, θα απασχολήσει την Διεθνή Ομοσπονδία. Υπάρχει προβληματισμός (Αυστριακός δημοσιογράφος να σπικάρει στην... Μπουτεσλίγκα σε περίπτωση απεργίας στη Γερμανία;) αλλά δε βρέθηκε λύση, εκτός της άσκησης βίας στον απεργοσπάστη!

Related

Συνεδρίαση δ.σ. ΕΣΗΕΜ-Θ 1591400169016906229

Δημοσίευση σχολίου

Follow Us

Recent

Powered by Blogger Widgets

Comments

Side Ads

Connect Us

item